Meer resultaten voor groot begijnhof leuven

   
   
 
groot begijnhof leuven
Klein en Groot Begijnhof Leuven: gratis en uniek.
Leuven heeft niet een, maar twee begijnhoven: het Groot Begijnhof en het Klein Begijnhof. Het Groot Begijnhof van Leuven. Het Groot Begijnhof van Leuven is een van de grootste bestaande begijnhoven. Het werd gesticht in 1232, maar de oudste huisjes die vandaag nog rechtstraan dateren uit de 16e eeuw.
Foto's' Groot Begijnhof Leuven vakantiefoto's' Zoover.
Amber en Henny. Amber en Henny. Amber en Henny. kerk Groot Begijnhof. kerk Groot Begijnhof. kerk Groot Begijnhof. Acties voor Groot Begijnhof. Review toevoegen Foto's' toevoegen Video's' toevoegen Accommodatie toevoegen Bezienswaardigheid toevoegen RSS feed. Informatie over Leuven. Vraag en Antwoord Leuven.
Het is hier precies Brugge: het Groot Begijnhof Leuvenactueel.
Wanneer het begijnhof in 1960 in steeds slechtere staat vervalt, gaat het OCMW op zoek naar een koper. KU Leuven gaat op het aanbod in en belooft het begijnhof te restaureren. Samen met nog 12 anderen, wordt het Groot Begijnhof in Leuven in 1998 UNESCO Werelderfgoed.
Winkelwagen API Toerisme Vlaams-Brabant.
Begijnhof Hotel Leuven Ontdek een uniek hotel in Leuven.
In en rond Leuven is zoveel te bewonderen dat één bezoek lang niet volstaat. Je vindt hier een overvloed aan kwalitatief hoogstaande evenementen en andere manieren om je vrije tijd te besteden. Ontdek onze abdijen, het Groot Begijnhof, de kerken, Museum M of ontdek de langste toog van België met tal van terrasjes en gezellige eet-adresjes.
Groot Begijnhof Leuven Begijnhof RouteYou.
Auteursrechten: CC 3.0. Het Groot Begijnhof van Leuven, ook bekend als Begijnhof Ten Hove, is een gaaf bewaarde, en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten in het zuiden van de binnenstad, gelegen aan de Schapenstraat, niet ver van de Naamsepoort.
Groot Begijnhof Leuven Wikipedia.
Het Groot Begijnhof van Leuven, ook bekend als Begijnhof Ten Hove, is een gaaf bewaarde, en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten in het zuiden van de binnenstad, gelegen aan de Schapenstraat, niet ver van de Naamsepoort. Het is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen zie ook begijnhof, met een bebouwde oppervlakte van ongeveer 3 ha.
Groot Begijnhof Visit Leuven.
In 1998 is het Groot Begijnhof samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven erkend als werelderfgoed van de Unesco. Je kan het gratis bezoeken. Permanent toegankelijk, met respect voor het privé karakter van dit KU Leuven woonerf. Opgelet: moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en met buggy's.'
Groot Begijnhof en Klein Begijnhof Leuven: UNESCO-Werelderfgoed.
De spionnetjes ooit omzichtig geopend door stille begijnen, zijn nu vervangen door een modern equivalent. Het Groot Begijnhof van Leuven is ouder en staat dankzij de culturele pracht vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Begijnhoven, in groot en klein formaat vermeld op de Unesco werelderfgoedlijst.
Groot Begijnhof toerisme Leuven ViaMichelin.
MICHELIN Gids 2018. 268 m Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven. Van 58 tot 85. MICHELIN Gids 2018. 445 m Naamsestraat 72, 3000 Leuven. MICHELIN Gids 2018. 517 m Naamsestraat 62, 3000 Leuven. Meer restaurants in Leuven. Alles van ViaMichelin: Leuven.
Groot Begijnhof Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Vermeldenswaardig is het 17de-eeuwse natuurstenen reliëf boven de deur van nummer 35 vondst van het ware kruis door de heilige Helena. 2010: Onderhoud en restauratie in het Groot Begijnhof in Leuven in de periode 1999-2009/2010, ML. Monumenten, Landschappen Archeologie 29.5, 47-56. 1978: Het Groot Begijnhof van Leuven, Leuven, 1978.
Groot Begijnhof Leuven 2018 Alles wat u moet weten voordat je gaat TripAdvisor.
Dankzij het infokanaal van de stad Leuven, maakten we kennis met dit wel zéér groot begijnhof. Stel een vraag over Groot Begijnhof. Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf. 28 april 2018 beoordeeld via mobiele applicatie.

Contacteer ons