Resultaten voor begijnhof leuven

   
   
 
begijnhof leuven
Groot Begijnhof Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
De derde en jongste uitbreiding van het begijnhof werd vanaf 1636 aangelegd op de vroegere boomgaard van het begijnhof, in een gebied met het middeleeuwse toponiem Aborg. De naam soldatenkwartier verwijst naar de wasvrouwen van het garnizoen van Leuven en de echtgenotes van Belgische soldaten die hier vanaf 1830 woonden.
Klein en Groot Begijnhof Leuven: gratis en uniek.
Leuven heeft niet een, maar twee begijnhoven: het Groot Begijnhof en het Klein Begijnhof. Het Groot Begijnhof van Leuven. Het Groot Begijnhof van Leuven is een van de grootste bestaande begijnhoven. Het werd gesticht in 1232, maar de oudste huisjes die vandaag nog rechtstraan dateren uit de 16e eeuw.
Begijnhof Hotel Leuven, België foto's, reviews en prijsvergelijking TripAdvisor.
Begijnhof Hotel, Leuven. Bekijk alle 18 hotels in Leuven. 8 van 18 hotels in Leuven. Groot Begijnhof 15, Leuven 3000, België. Groot Begijnhof 15, Leuven 3000, België. Laagste prijzen voor je verblijf. 1 kamer, 2 volwassenen, 0 kinderen 1 2.
Begijnhof Hotel Leuven TravelBird.
Begijnhof Hotel Leuven. Begijnhof Hotel Leuven. Museum M, Leuven. Groot Begijnhof Leuven. Ga je bier proeven in Leuven? Groot Begijnhof Leuven. Begijnhof Hotel Leuven. Uniek overnachten in een viersterrenhotel in het Groot Begijnhof in Leuven met ontbijt, tapasbordje, welkomstdrankje en fietshuur voor 1 dag.
Groot Begijnhof toerisme Leuven ViaMichelin.
3000 Leuven Routeplanner. De Groene Gids. Dit begijnhof werd gesticht omstreeks 1230. Aanvankelijk omvatte het enkel het deel bij de kerk. In de 17e eeuw is het uitgebreid 7 ha. Daarmee werd het begijnhof van Leuven het grootste van België.
Groot Begijnhof Leuven Wikipedia.
De naam van de wijk waar het begijnhof zich situeert, Ten Hove, en de oude naam voor het gedeelte op de linkeroever van de Dijle Aborg Oude Burcht lijken te wijzen op een oudere bewoning, misschien het hof van de eerste graven van Leuven.
Groot Begijnhof Visit Leuven.
In 1998 is het Groot Begijnhof samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven erkend als werelderfgoed van de Unesco. Je kan het gratis bezoeken. Permanent toegankelijk, met respect voor het privé karakter van dit KU Leuven woonerf. Opgelet: moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en met buggy's.'
Winkelwagen API Toerisme Vlaams-Brabant.
Foto's' Groot Begijnhof Leuven vakantiefoto's' Zoover.
Amber en Henny. Amber en Henny. kerk Groot Begijnhof. kerk Groot Begijnhof. kerk Groot Begijnhof. Acties voor Groot Begijnhof. Review toevoegen Foto's' toevoegen Video's' toevoegen Accommodatie toevoegen Bezienswaardigheid toevoegen RSS feed. Informatie over Leuven. Vraag en Antwoord Leuven. Bezienswaardigheden in Leuven.
Begijnhof Hotel België Leuven Booking.com.
Er wordt elke ochtend een ontbijt geserveerd in een gerestaureerd deel van het Groot Begijnhof. Hotel Begijnhof ligt op 15 minuten lopen van het centrum van Leuven en op 2 km van het treinstation van Leuven. Brussel ligt op 25 minuten rijden van het hotel.
Begijnhof Hotel Leuven Ontdek een uniek hotel in Leuven.
Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement? Een unieke locatie vinden is niet vanzelfsprekend, maar in Begijnhof Hotel geniet u van het beste van twee werelden. Gesitueerd aan de stadsrand van Leuven bent u net zo snel in het stadscentrum als in de vrije natuur.
Historiek Groot Begijnhof Faculty Club.
Historiek Groot Begijnhof. Historiek Groot Begijnhof. Op 31 maart 2000 werd het Groot Begijnhof van Leuven ingehuldigd als UNESCO Werelderfgoed. Deze prachtige historische site heeft een rijke geschiedenis achter de rug, waarvan de oorsprong terug gaat tot de dertiende eeuw.

Contacteer ons